skip to Main Content

Noves línies d’autobús a Horta

El passat dilluns 26 de novembre es va implantar la nova xarxa de bus amb la inauguració de les últimes 5 línies que culminen així, la remodelació del transport públic de Barcelona més important dels últims anys.

Es tracta d’una línia horitzontal (H2) i quatre línies verticals (V1, V19, V23 i V25).

L’H2, que connecta l’avinguda d’Esplugues amb Trinitat Nova, inicia el seu recorregut al carrer Palamós quan va direcció Pedralbes (Av. Esplugues). Segueix pels carrers de S’Agaró, Aiguablava, Via Júlia, el passeig de Valldaura, el passeig de Fabra i Puig, el carrer del Tajo, passeig de Maragall i carrers del Llobregós, Josep Sangenís i Arenys. Tot seguit, continua pel passeig de la Vall d’Hebron i la ronda de Dalt fins arribar a l’entorn de l’Hospital Sant Joan de Déu.

El recorregut en direcció a Trinitat Nova és molt similar que el recorregut d’anada, però al Carmel circula pels carrers Santa Rosalia, Dante Alighieri i fins al carrer de Petrarca, per arribar al passeig de Fabra i Puig, per continuar l’itinerari pels mateixos carrers (passeig de Valldaura, Via Júlia i Aiguablava) fins arribar al carrer Palamós.

Per la seva banda, el recorregut de la nova línia V23 (Nova Icària-Can Marcet) comença el recorregut al passeig de la Vall d’Hebron, a l’altura de la parada de metro Mundet; continua per l’avinguda de l’Estatut i a partir del carrer de Lisboa continua pel carrer del Tajo, passeig de Maragall, carrer del Llobregós, rambla del Carmel, carrers de Pedrell, Alt del Pedrell, la plaça Catalana i el carrer de la Mare de Déu de Montserrat. Després baixa pel carrer de Cartagena, passa per davant de l’Hospital de Sant Pau, els carrers de Sant Quintí, Dos de Maig, Mallorca, Castillejos i Pamplona fins arribar a l’avinguda de la Nova Icària.

De tornada, comença a l’avinguda de la Nova Icària i puja pels carrers de Badajoz i Independència, fins a l’avinguda de Gaudí. Segueix pel carrer de Cartagena, passant per l’Hospital de Sant Pau, fins al carrer de la Mare de Déu de Montserrat. A partir d’aquest punt, prossegueix pels carrers de Garriga i Roca, Montserrat Casanovas i avinguda de l’Estatut. Després la nova línia continua per l’avinguda de Can Marcet.

Finalment, la nova línia V25 (Nova Icària-Horta) comença a la carretera d’Horta, continua per l’avinguda de l’Estatut, els carrers de Jerez i de Lisboa, fins al passeig de Maragall. A la plaça de Maragall baixa pel carrer de Navas de Tolosa, l’avinguda Meridiana, la plaça de les Glòries i els carrers de Roc Boronat i Taulat fins a l’entrada del Cementiri de l’Est.

De tornada, l’itinerari comença al carrer de Carmen Amaya i segueix pel carrer de la Llacuna, l’avinguda Diagonal, la plaça de les Glòries, l’avinguda Meridiana i el carrer de Trinxant fins a la plaça de Maragall.  A partir d’aquest punt, passa pel passeig de Maragall, el carrer del Tajo i l’avinguda de l’Estatut fins a la carretera d’Horta.

Podeu consultar tota la informació sobre les noves línies i les modificacions a la xarxa d’autobusos a barcelona.cat/mobilitat.

Articles Relacionats

Back To Top