skip to Main Content

Conclusions de la Setmana del Comerç de la Generalitat de Catalunya

Del 25 al 31 de març, la Generalitat de Catalunya a través de la CCAM va posar en marxa les jornades sobre comerç anual amb el nom “Setmana del Comerç”.

El Cor d’Horta va poder assistir a algunes de les conferències i ponències que es van organitzar i amb les quals vam poder conèixer la visió de futur del sector comercial des de diferents aspectes i àmbits d’actuació. 

El dia 26 la jornada es va centrar entorn al futur dels eixos comercials a Catalunya amb el plantejament de la nova llei d’APEU’s. La Directora General de Comerç, la Sra. Muntsa Vilalta, va ser l’encarregada d’explicar el funcionament i el contingut legislatiu de la implementació dels BID’s anglosaxons a Catalunya i com aquests models de gestió i dinamització dels entorns urbans anirà arribant a les nostres ciutats i barris. 

En aquest enllaç podreu trobar la informació més detallada per a consultar-la si és del vostre interés: Presentació INDEX de BIDicitat i camí cap als BIDs .

Durant aquestes jornades també vam poder assitir a diferents “Retail Talks” on es presentanven novetats i estratègies per a adaptar i reinventar el comerç de proximitat. Els experts que van presentar aquestes càpsules formatives donaven gran importància a la inversió en eines tecnològiques que ajudin a donar rentabilitat als establiments. Mostra d’això és la quantitat d’empreses tecnològiques que dediquen els seus esforços en cobrir les necessitats del petit comerç.

Us deixem alguns exemples de les diferents novetats tecnològiques que teniu a l’abast i que durant les jornades d’aquesta setmana s’han anat presentant.

  • L’empresa Proppos planteja un sistema de pagament ràpid per a productes que no acostumen a tenir codi de barres, a través d’una fotografia que el dispositiu fa al moment de col·locar els productes detecta el tipus de producte i el seu preu  i inicia el procés de cobrament.
  • Solostocks és el portal digital líder en la venda B2B (Bussiness to Bussiness) o de negoci a negoci. És una plataforma digital  en la que tots aquells que tingueu productes o serveis dirigits a altres empreses, podeu utilitzar i vendre’ls a través d’internet.
  • Beabloo és una empresa que dissenya solucions integrades que combinen cartelleria digital, analítica i automatització de processos per ajudar a les empreses a millorar l’impacte de la seva estratègia de màrketing. En el vídeo que trobeu a continuació podeu veure amb més detalls el funcionament dels seus dispositius combinats.
  • Payment Innovation Hub, és un laboratori tecnològic que desenvolupa dispositius centrats en la millora i innovació dels sistemes de pagament. El laboratori neix de la unió de CaixaBank, Global Payments Inc., Samsung, VISA i Arval, i de moment han desenvolupat dos prototips que encara no s’han comercialitzat però que ens donen informació de com pagarem els productes en un futur.Reconeixement facial i pagament a través del mòbil sense passar per caixa (agafa el producte, escaneja’l i paga). No sabem quan trigaran en comercialitzar-los però de ben segur suposaran un canvi en els hàbits de consum.
  • Bitphy ha desenvolupat un software amb el que poder analitzar les dades generades als establiments i poder realitzar un estudi integral de les necessitats per millorar la rentabilitat del negoci. Aquestes dades el software les recull automàticament del dispositiu del punt de venda i dels disposiyius TPV, a més a més gràcies a totes les dades que es van recopilant configurant un històric de dades el software és capaç de fer prediccions en relació als ingressos del següent mes, el nombre de visitants…
  • Redislogar és una empresa que es dedica a proporcionar solucions de lliurament de productes amb els seus “Smartlockers” programables. Contenidors modulars per a cobrir les necessitats de qualsevol comerç i amb sistema de fred en el cas de productes d’alimentació. Aquests sistema d’entrega és ideal per aquells que vulguin proporcionar un servei de recollida de productes les 24h del dia.
  • Imotion Analytics és una empresa dedicada al neuromàrketing i especialitzada en la monitorització de les emocions del clients per extreure dades com la satisfacció de l’experiència de compra, la reacció davant de productes concrets, l’edat i sexe amb més freqüència, la quantitat de visitants en un període de temps… És molt important poder tenir noció d’aquestes dades per tal de poder executar estratègies adients a les necessitats i macances que detectem en els nostres establims. Aquesta empresa, a través d’unes càmares que detecten la reacció de les persones visitants, extreuen aquesta informació i fan informes mensuals amb les dades detallades.
  • FollowUp és una empresa que dissenya solucions per la millora de l’experiència dels consumidors, està enfocada en millorar els aspectes de l’establiment que a través d’un estudi en profunditat de dades es veu que necessiten ser modificats. Aquestes dades es recullen amb uns sensors i unes càmares que estudien el comportament dels consumidors per tal de conèixer els punt forts i febles del funcionament de l’establiment. Posteriorment a la recollida de dades l’empresa dissenya unes estratègies per tal de cobrir el punts que s’han vist més insuficients en l’anàlisis realitzat.
  • AUMENTA SOLUTIONS és una empresa especialitzada en generar estratègies publicitàries i de markèting a través de la realitat augmenta. Una forma original i sorprenent de donar vida a les presentacions i projectes utilitzat hologrames, o imatge volumètriques.

A més a més tots aquells que estigueu interessats en iniciar un procés de digitalització en els vostres establiments, heu de saber que Secartys (Associació Espanyola per a la Internacionalització de les empreses d’Electrònica, Informàtica i Telecomunicacions) és l’encarregada gestionar les oficines de transformació digital, (OTD) a les quals us podreu dirigir en cas que tingueu dubtes o volgueu asserssorar-vos en el procés de manera gratuïta.

Articles Relacionats

Back To Top