skip to Main Content

Aquest estiu, acull somriures

Com cada any Sàhara Horta participa al projecte Vacances en Pau:

El programa de Vacances en Pau és un dels projectes més emblemàtics que du a terme l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de Catalunya, i que té com a eix central l’acollida d’infants sahrauís, de 8 a 12 anys, per part de famílies de Catalunya.

L’acollida és un acte de solidaritat amb aquests infants i amb aquest poble, que a més a més implica la sensibilització de la població civil i política de Catalunya amb el conflicte del Sàhara Occidental. Conflicte que provoca que una part del poble sahrauí malvisqui en els campaments de refugiats, a l’inhòspit desert algerià. D’aquests campaments de refugiats és d’on venen els infants acollits dins el programa Vacances en Pau.

Durant els mesos de juliol i agost els infants deixen enrere totes les mancances en les que ells i les seves famílies conviuen des de fa molts anys en els campaments de refugiats i venen amb tota la il·lusió de poder-los passar amb les seves famílies d’acollida. Durant aquest temps, passaran revisions mèdiques per poder diagnosticar i, si cal, tractar diferents aspectes sanitaris per poder millorar el seu estat de salut i evitar malalties greus. A més, coneixeran una altra cultura, es divertiran, i el que és més important, es crearà un vincle amb la seva família d’acollida que durarà per sempre.

·· Fer-se càrrec de l’infant durant aquest dos mesos

·· Portar durant el mes de juliol l’infant al casal esportiu organitzat per SH

·· Passar les revisions mèdiques planificades

·· Participar en els actes que es convoquin a nivell de Catalunya i Ciutat

Què fan a Sàhara Horta?

·· Gestionar la tutela dels menors que assumeix el Front Polisario.

·· Assumir el cost del viatge.

·· Fer el lliurament de la targeta sanitària de la Seguretat Social.

·· Planificar les revisions mèdiques.

·· Contractar una assegurança de Responsabilitat Civil.

·· Donar recolzament a les famílies i suport per la realització de les activitats.

·· Organitzar i subvencionar el casal esportiu.

Si voleu acollir a un infant sahrauí només teniu que posar-vos en contacte amb:

Per correu a: saharahorta@yahoo.es

Per telèfon a: 617482265

www.saharahorta.com

 

Articles Relacionats

Back To Top