skip to Main Content

Setembre, mes de nous propòsits by Mercè Carregal de Tidy & Happy

Els consells de Tidy & Happy

Setembre és un mes que associem a la tornada, a la rutina després de les vacances.

Per bé que ho haguem passat durant l’estiu, en general s’agraeix la tornada a un mínim de rutina després d’un temps sense horaris i amb poques normes. El que en el fons vol dir que a tots ens va bé una mica d’organització.

Un mes de nous propòsits:

Setembre és un mes de propòsits: cuidar-nos més, menjar de manera més saludable, fer exercici, preparar el tupper per portar-nos menjar a la feina … sabem que un estil de vida sana repercuteix en la nostra salut, tenim més energia i ens trobem millor anímicament.

Tenint cura de la nostra llar:

  • Si cuidem el nostre cos, per què no tenir cura també del nostre entorn?

Un dels teus nous propòsits podria ser endreçar la teva casa. Una casa organitzada contribuirà de forma immediata al teu benestar. No es tracta de tenir una casa de revista o convertir-nos en maniàtics de l’ordre, només es tracta de tenir una vida més confortable que ens permetrà cuidar-nos i cuidar de les nostres famílies més fàcilment.

  • Per a què, si després es torna a desordenar?

Si et passa això és perquè no estàs endreçant de forma correcta. L’ordre ha de resultar-te pràctic a tu, oblida’t d’idees preconcebudes i endreça amb un objectiu: que et sigui fàcil accedir a les coses i més important encara, que et resulti fàcil guardar-les.

  • No tinc prou espai…

Una altra excusa que ens posem sovint és que ens falta espai a casa. Potser tinguis una casa petita, o pocs armaris, però, para’t a pensar…. No serà que el que tens són massa coses?

  • Descarta o descarta:

La clau per endreçar és descartar. Llençar, donar o vendre és el primer pas ineludible per endreçar de forma eficaç qualsevol lloc. Un cop efectuat el descart veuràs com fluirà de forma més fàcil el trobar un lloc per a cada cosa. A més de pràctic, el descart té un enorme benefici anímic doncs t’allibera de la càrrega de gestionar massa coses.

  • Estableix un pla d’acció!

Endreçar la casa és més fàcil del que sembla. Quan et planteges fer una dieta més sana o entrenar-te, planifiques menús o rutina d’exercicis. Amb la casa pots fer el mateix. Comença per revisar els llocs que pitjor tinguis o que més afecten al teu dia a dia i comença per aquí.

Descarta, troba el millor lloc per a cada cosa i crea nous hàbits, si cal, per mantenir l’ordre.

Quan comences?

 

Fotografia de capçalera:

Photo by Estée Janssens on Unsplash

 

Articles Relacionats

Back To Top