skip to Main Content

Aquesta és la mesura que salvarà la restauració?

La nostra restauració es troba en una situació crítica, i agraeix la possibilitat de tenir un espai exterior en el que poder treballar amb seguretat. 

Fa més de dos mesos l’Ajuntament de Barcelona va decretar l’ampliació i creació de noves llicències de terrasses per pal·liar els nefastos efectes de la crisi de la COVID-19 en el sector de la restauració i l’hosteleria, juntament amb una reducció en la taxa de terrasses, que no pagaran pel temps que no ha estat aprofitada evidentment. 

Tot i que la mesura és insuficient i el procediment per obtenir les llicències està sent molt improductiu, la mesura proposada per l’Ajuntament de Barcelona, va suposar un raig d’esperança i un respir pel sector, que està sent fortament colpejat per la crisi de la COVID-19 i les restriccions.

Com a entitat de comerç i serveis que vetlla perquè els veïns i veïnes autònoms d’Horta mantinguin els seus negocis amb les persianes obertes, i a pesar dels entrebancs que està posant l’Associació de Veïns i Veïnes d’Horta, perquè aquestes llicències de terrasses es concedeixin, continuarem lluitant perquè cap dels nostres “herois alça persianes” tanquin els seus locals per deixar places lliures a les furgonetes de repartiment d’Amazon! 

Per això, i perquè som conscients de tot l’esforç que han fet i estan fent per mantenir viva la vida del barri ens alegrem molt quan una de les llicències dels nostres restaurants tant de “casa nostra” aconsegueix aquest petit racó!

L’afortunat ha estat el Restaurant Gloria, que després d’haver fet una inversió perquè un tècnic estudiés la viabilitat i presentés un plànol a l’Ajuntament de Barcelona, ha esperat 2 mesos per aconseguir una taula.

Sabem que la Plaça Bacardí, la Plaça d’Eivissa i la Plaça Santes Creus no seran els següents escenaris en el els que veurem aplicada aquesta mesura, ja que estàn “vetats”, però tenim moltes ganes de començar a veure llicències acceptades i oblidar les denegacions que de moment són les que estàn de moda a Barcelona.

Esperem que des del districte i l’Ajuntament Central siguin conscients del gran problema que tindríem si els nostres establiments de restauració i hosteleria haguèssin de tancar, i es deixessin de recaptar les taxes que ells paguen per les llicències de terrasses any rere any, ingressos que ronden els 94 milions d’euros anuals, així que esperem que defensin com nosaltres la vàlua dels nostres restauradors i vetllin els seus interessos de la mateixa manera que es vetllen els interessos d’altres col·lectius. 

 

Articles Relacionats

Back To Top