skip to Main Content

Sobre el tancament de Bars i Restaurants, centres d’estètica i reducció d’aforaments als comerços

Des del Cor d’Horta volem fer públic el nostre desacord amb les darreres mesures anunciades pel Govern de la Generalitat que contemplen una reducció de l’aforament dels establiments i el tancament de centres d’estètica i de bars i restaurants i durant 15 dies, durant els
quals, aquests últims, només podran oferir el servei de recollida amb cita prèvia i lliurament a domicili.

Amb el respecte que mereixen els criteris mèdics i científics, considerem inadequades aquestes noves restriccions per la manca d’evidència de la seva efectivitat i el greu impacte que tindran a les empreses del sector.

Volem insistir en el ferm compromís del comerç, serveis i la restauració vers la salut de tots els seus clients i que ha fet que des d’aquests sectors s’hagin adoptat, des del primer moment, totes les mesures dictades, inclòs el tancament d’establiments durant prop de dos mesos, malgrat saber les greus conseqüències que això tindria a les seves empreses i als seus proveïdors i que s’han demostrat clarament.

La limitació de l’aforament a les botigues és un greuge molt important per al comerç dels eixos comercials de proximitat, on els metres quadrats de molts locals redueix a poc més d’un o dos clients l’entrada de clients als establiments. A més, des del sector no s’entén aquesta
limitació quan, per exemple, les cues a les portes de les botigues demostren que s’estan aplicant totes les mesures de distanciament a l’interior dels comerços on a més, també s’han instal·lat pantalles protectores, l’ús de mascaretes és obligatori, es desinfecta de forma continuada i el gel hidroalcohòlic està a la disposició dels clients.

A més, amb la suspensió de l’activitat a bars i restaurants, centres d’estètica i limitacions d’aforament a centres esportius i comerç es colpeja de forma contundent a un sector ja molt afectat per les conseqüències de mesos de restriccions i en molts casos, suposarà el seu tancament definitiu.

La restauració és un sector cabdal a aquests territoris on contribueix a dinamitzar l’activitat comercial tal com va demostrar l’increment de públic i activitat quan es van tornar a obrir bars i restaurants després del confinament. La desaparició de bars i restaurants minva l’oferta dels eixos comercials i desconfigura el caràcter d’aquests territoris on el mix d’oferta comercial, restauració i serveis a tocar de casa esdevé el seu principal atractiu.

No pot ser que després de 7 mesos, la gran solució per aturar la pandèmia sigui tancar bars i restaurants i limitar l’aforament als comerços.

Articles Relacionats

Back To Top