skip to Main Content

Arriben les rebaixes d’estiu, tot el que cal saber

Des de l’1 de juliol i fins el 31 d’agost el Cor d’Horta està de Rebaixes !!!

Seguim atents a tota la situació sanitària per tal de que els nostres establiments compleixin amb totes les normatives vigents i tenir cura de vosaltres.

Aquestes rebaixes al vostre costat segur que seran més fàcils i t’esperem amb les millors ofertes i descomptes per a què puguis gaudir de la campanya de rebaixes amb nosaltres.

Consells per comprar durant les Rebaixes:

 • Tingueu en compte que les botigues no estan obligades a fer rebaixes.
 • No confongueu les rebaixes amb altres tipus de vendes de caràcter especial, com ara:
  • Saldos. S’oferten productes a un preu inferior a l’habitual per deteriorament, desperfecte, desús o obsolescència.
  • Liquidacions. Es realitzen per esgotar l’existència de determinats productes davant de situacions concretes, com ara el tancament de la botiga, el canvi de local o la realització d’obres.
 • Comproveu que els productes rebaixats mostren el preu original, juntament amb el rebaixat, o bé el percentatge de la rebaixa.
 • Els productes rebaixats han de tenir la mateixa qualitat i garantia que les que tenien a preu no rebaixat. Tampoc no han de tenir defectes.
 • Si la botiga accepta targetes o altres mitjans de pagament de manera habitual, també ho ha de fer en període de rebaixes.
 • Informeu-vos sobre la política de canvis per evitar sorpreses. La botiga no té l’obligació d’acceptar-los si el producte està en perfecte estat.
 • En el cas de les botigues en línia, disposeu d’un període mínim de 14 dies per retornar la vostra compra, excepte productes personalitzats, peribles, que no es puguin reutilitzar per raons d’higiene, etc.

Quina és la diferència entre oferta, rebaixa i promoció?

 • La rebaixa és la reducció del preu d’un servei o producte que ha estat abans a la venda i no pot implicar una reducció de la qualitat ni de la garantia.
 • L’oferta o promoció és la publicitat d’unes condicions especials més beneficioses en relació a les practicades habitualment. Per exemple, l’obsequi d’un altre producte amb una determinada compra; un descompte amb una segona unitat,…
 • La liquidació és una venda de caràcter excepcional per extingir existències de productes com a conseqüència, per exemple, del cessament de l’activitat comercial o el canvi en l’orientació del negoci.

Les ofertes, rebaixes o promocions estan subjectes a mínims o màxims de descomptes? 

Al tractar-se d’un tipus de venda voluntària no hi ha cap reglamentació pel que fa al percentatge de descomptes.

Com cal marcar els articles rebaixats?

Els productes rebaixats han de mostrar el preu normal o habitual i el rebaixat. El preu rebaixat es pot substituir, opcionalment, pel percentatge de la rebaixa. En aquest cas, el preu inicial és necessari que es mantingui.

Quina informació ha de sortir a la publicitat d’unes rebaixes ?

S’ha d’indicar sota la denominació rebaixes, expressada, almenys, en català i diferenciada d’altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals i cal informar, sempre, del preu habitual i del rebaixat

A la publicitat de les ofertes o promocions, per la seva banda, és imprescindible fer constar com a mínim, la data d’inici de la promoció o oferta i la seva durada, el nombre d’unitats disponibles en oferta o promoció, o el nombre de persones consumidores que es poden beneficiar de la promoció, fent menció dels requisits, les condicions, la qualitat i les prestacions i avantatges sota els que és regirà la promoció.

Poden haver rebaixes sobre una part dels productes i estar anunciades a l’aparador?

Es pot anunciar de qualsevol manera visible i a l’establiment ha d’estar degudament senyalitzats quins productes estan rebaixats.

Existeix un mínim percentatge d’articles que necessàriament han d’estar rebaixats si el comerç està en rebaixes?

Es tracta d’una oferta comercial no obligatòria per la qual cosa no hi ha límits, però els productes rebaixats han d’estar clarament diferenciats. Altra cosa és que si la quantitat és mínima pot provocar un sentit de frustració a la persona consumidora. El que no es pot és rebaixar productes deteriorats, o que han estat objecte d’algun altre tipus de promoció fins un mes abans.

Durant les rebaixes es pot vetar el pagament amb targeta de crèdit?

No. Cal admetre les targetes en les mateixes condicions habituals.

Els terminis de devolució canvi o reclamació són els mateixos que en períodes de venda normals?

No hi ha obligació de canviar un producte que està en perfecte estat, si no és que s’anunciï. El més correcte és informar al client sobre la política de devolucions de l’establiment, indicant, per exemple, que no s’accepten devolucions de productes rebaixats.

Si durant l’any s’accepta retornar els diners en una devolució, és obligatori fer el mateix, o es poden lliurar vals de bescanvi?

Com en el cas anterior, cal anunciar la política de devolucions i si durant les rebaixes no s’accepten canvis a diferència d’altres períodes, caldrà deixar-ho ben clar. De la mateixa manera, si s’accepten les devolucions, caldrà informar als clients com es faran aquestes devolucions, és a dir, si el producte es podrà canviar per un altre, si es tornaran els diners o si es bescanviarà per un val. En aquest darrer cas, a més, caldrà fer constar el període de validesa d’aquest val.

Es pot dedicar de forma habitual una part del negoci a outlet de peces de temporades anteriors?

El rètol exterior amb la paraula outlet està restringit als establiments dedicats exclusivament a la venda d’excedents de producció o de temporada. Aquest tipus de venda és diferent a les rebaixes, com la venda de saldos, les vendes exclusives, les liquidacions, etc.

En una botiga física i virtual, els preus d’oferta, promoció o rebaixa dels productes cal que siguin els mateixos o pot haver més descompte en un canal que en l’altre?

Es podria interpretar com una empresa que té més d’un establiment i per tant, cada un d’ells pot tenir preus diferents. Altra cosa és el dret a la devolució, que és obligat en les botigues en línia, durant un termini de 14 dies.

 Durant els períodes de rebaixes puc variar el meu horari comercial habitual?

L’horari comercial ha de complir la normativa vigent. Si la modificació que volem fer no la contradiu, s’entén que aquest es pot canviar, això sí, cal oferir la corresponent informació d’acord a la normativa municipal que diu que els establiments comercials han d’exposar l’horari adoptat de manera que la informació sigui visible per al públic, fins i tot amb l’establiment tancat.

Agència Catalana de Consum: Rebaixes, ofertes i promocions.

#FentComerçFemBarri

Articles Relacionats

Back To Top