skip to Main Content

El comerç, els serveis i la restauració d’Horta, el col·lectiu obviat del Districte d’Horta Guinardó

obviar

v. tr. [LC] Eludir . Obviar un problema, una dificultat.

intr. [LC] Algú, posar obstacle, oposar-se a un efecte que tem. Ho farem per obviar a aquest inconvenient, a aquesta necessitat.

*DIEC2

I així és cada dia la nostra situació amb el districte d’Horta Guinardó i l’Ajuntament de Barcelona.

Des de l’Eix, Federació de Comerç Cor d’Horta, en nom de tots els professionals del món del comerç de proximitat, serveis i restauració associats, ens sentim obviats amb la falta de comunicació, escolta de les nostres preocupacions i necessitats i poca empatia envers el nostre sector.

Horta és un barri molt comercial que s’està deixant perdre amb les noves mesures i aplicacions de nous sistemes de gestió de la mobilitat i residus (ineficaços com hem pogut veure en d’altres barris i constatats per molts veïns). No s’escolten les nostres demandes ni peticions,  ni els nostres crits d’ajuda… i ens estem ofegant a ulls dels nostres dirigents.

Un any després de les sol·licituds de terrasses “COVID” i han sigut molt pocs els restauradors associats que han obtingut un espai de taules al carrer, una mesura amb la que l’Ajuntament de Barcelona es va apuntar el “tanto” i que finalment ha quedat desmerescut per la inexistent intenció d’ajudar al sector per part del nostre Districte al barri d’Horta. Només s’ajuda a qui a ells els interessa, no cal anar massa lluny, passejant pel barri podreu veure, les incoherències que s’estan produïnt.

Som nosaltres els que donem la cara pel col·lectiu de la restauració, tant odiat per la AAVV d’Horta qui retreu reunió rere reunió l’existència de taules ocupant la via pública… Donem la cara per explicar-li’s, que un cop més, al llarg d’aquesta legislatura, l’administració no s’interessa per la seva supervivència ni la dels seus treballadors perquè es veu que deuen ser veïns de segona a Horta.

És sorprenent que en l’era de la informació i tenint en compte que vivim en democràcia i governats per uns partits molt preocupats per la “participació ciutadana”, sigui el govern que menys ens escolta; que quan ens escolta només queda escrit en llibretes, que menys ens comunica i que menys es preocupa pel benestar del nostre sector.

Dir que ens convoquen a 31 de juliol a una presentació el 17 d’agost per a la roda de premsa de la situació i obres del Mercat d’Horta… de debò tenien ganes de que el nostre sector hi anés….? És trist però cert. Així que la nostra entitat encara no coneix de forma oficial quan s’iniciaran les obres del mercat ni com es gestionaran, deixant afectats a un munt d’establiments que envolten aquest edifici. Això és comunicació…? Menys mal dels partits polítics de la oposició (Juntsxcat) i de betevé amb els que ens assabentem d’alguna cosa… Aquesta trobada amb nosaltres amb informació sobre el Mercat d’Horta no hauria de ser el 17 d’agost… dirigents… l’hauriem d’haver tingut en el moment que disposeu de la informació i abans  que les decisions estiguéssin preses.

Realment estem molt decebuts amb el govern i amb el Districte que està oblidant un dels agents més importants dels barri, el comerç local no som ciutadans de segona, també som veïns.

Les institucions públiques defensen el model de comerç català i de ciutats, que tenim a Catalunya i Barcelona, un model que no progressa i del que cada cop se l’imposen més accions que són la seva antítesi, es defensen els processos participatius i la comunicació amb el Barcelona Decidim…, però finalment qui decideix són uns altres i el nostre sector es sent poc escoltat i participatiu.

Els professionals del comerç i serveis treballen dia a dia i durant moltes hores per continuar pujant la persiana, per continuar pagant els seus impostos, per continuar oferint un servei al barri, per continuar donant feina als seus treballadors, molts veïns i veïnes del propi barri, i per millorar en definitiva l’entorn on no només hi treballen, sinó l’entorn on viuen i conviuen aportant un 89,3 % del PIB de Barcelona.

Necessitem ser escoltats i ser comunicats.

 

Articles Relacionats

Back To Top